2010. április 20., kedd

Az érintés varázsa...

Valami megfoghatatlan, és tétova sejtelem kavarog napok óta bennem. Átjár, és betölti a lelkem, elcsitul, majd újra és újra helyet kér magának.
Lassan kerengve körbe ölel és szivárványszínekben játszik. Lassú bujasággal képzelet-képeket formál, és csak ráérősen változik szavakká... az érintés varázsa.

Újra és újra tiszteletet érzek, amikor belegondolok, milyen csodálatos is az ember, és amilyen csodálatos, olyan „bonyolult” is egyben. Úgy ahogy van. A testével, az érzelmeivel, a tudatos gondolkozásával.

Mennyi szépséget kaptunk... az érintés is milyen nagyszerű adomány.

Mennyi információt is hordozunk tenyerünkben.
A kéz emlékek sokaságát őrzi. Mindig is úgy éreztem: lát.

És nem csak a kezünkkel érezhetünk, hanem egész testünkkel. A bőrünk ötmillió érzősejtje a legkisebb ingert is érzékeli, és azt az idegpályákon keresztül az agy felé továbbítja. De ez csupán egy tény, és mennyi minden van még mögötte...

Érinteni, megérinteni gondolatainkkal, érzéseinkkel is lehet. Simogatni tekintetünkkel. Gyönyörködni a látványban, elmerülni és engedni, átadni magunkat teljes figyelmünkkel, lassan, ráérősen, hogy megérintsen ő is mindenével. Érezni az illatát, az ízét, a formáját, a rezgéseit.

Az érintés vágy, kapcsolat. Azonosulás. Eggyéválás. Feloldódás. Beteljesülés.
Az érintés boldogság, szeretet, gyengédség, oltalom, odaadás.
Az érintés szenvedély, láng, gyönyör, mámor.
Az érintés érzelem. Megható, odaadó, örömteli, sugárzó.

Ahogy becsukom a szemem, megszűnik körülöttem minden. A mozdulatlanságban átengedem magam az élet lüktetésének dinamikus áramlásába. Elcsendesedve benne lenni az érzésben teljességgel. Már nem kívülről figyelni, csupán létezni, átlépve a titkok kapuján.

Kölcsönhatásba kerülve egymással, összeolvadva, sejtelmes puhasággal lépdelünk egy másik dimenzióban, ahol már nincs különbség kettőnk között, mert feloldódtunk egymásban.

A táncoló fényben megtisztult lélekkel tündöklünk...mert az érintés: ragyogás.

Fotók: Vajda János
SHÉ kiadványok
Hastánc(lélek-testtánc)tanítás

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm a képeket! A bejegyzést is! Megleptél, éreztem is, meg mondtad is, hogy fészkelődik Benned valami. Már vártam, hogy mi... Minden benne van, amiről beszélni szoktunk, vagy amit csendben átéltünk együtt, vagy külön, mindegy. Röviden, lényegre törően és elgondolkodtatóan. Különösen az utolsó képnek és gondolatsornak örülök...

    VálaszTörlés
  2. Szívesen olvasom az írásaidat. Meg van Benned a képesség, hogy kimond, leírd azt, amit kevesen tudunk megfogalmazni és ilyen János is.Mindig is vonzott az ezotéria, a keleti filozófia és életvitel. Már régóta nézegetem a honlapjaidat is. Kicsit repülök, táncolok veled, úgy gondolatban....... nagyon jó érzés! Olyan, mint mikor egy gyerek gyönyörű, színes mesekönyvet kap és ámulva forgatja, lesi a képeket és a történeteket. Köszönöm Neked!Aztán visszahuppanok a 24 órás családi szolgálatba, de szerencsére itt van nekem ez a 4 gonosztevő papagáj, akik a szeretetükkel és a ragaszkodásukkal a hétköznapjaimat bearanyozzák.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Mizo!
    Köszönöm a gondolataidat, és örülök, hogy tudok adni valamit...:)

    VálaszTörlés