2010. április 22., csütörtök

Hastánc oktatás...

Szárnyalás...

Nekem ezt jelenti a hastánc... és mindazoknak, akik a lelkükkel táncolják... szabadon szárnyalva... a koreográfiák betanult kötöttségei nélkül... feloldódva a
mozdulataikban... harmóniát teremtve önmagukban...hogy átéljék és megmutathassák minden szépségüket.


Szárnyalás...

Halkan megszólal a zene. Most a szél muzsikál, hangjai lágy dallamokká redőzik selyemruhám. Becsukom a szemem, nem mozdulok. Még nem. Ráérek magamba engedni, érzéseim emlékeit. Ez nem mindennapi utazás. Elhagyom a város zaját, körülölel a fény. Elcsendesedik a lélek.

Minden szívdobbanásom éleszti bennem a ritmust és szétárad ereimben. Életre kelnek női energiáim, és élvezem ahogyan lassan, nagyon lassan élednek általa mozdulataim. Elindulnak önmagam szépségéhez, hogy megtalálják belső lényegem tiszta forrását. Minden sejtem táncol, minden sejtem érzékel. Hittel és szeretettel. Ez nem mindennapi utazás. Szárnyal a lélek, és mozdulataim engedelmesen formálják a szépséges testszimfóniát.

A test a legszebb „eszköz”, megmutatja a lélek minden rezdülését. Ez egy végtelen lehetőség, végtelen, örömteli megtapasztalás. Változás és fejlődés. Minden átélt pillanatában tökéletes, és minden megtapasztalásában út a tökéletes felé... Egyszeri és megismételhetetlen, magában hordozva a pillanat varázsát. Az itt és most lényegét!

Ha megkérdezed tőlem, hiszek-e a csodákban, a válaszom: igen! Hiszen a csoda bennünk van!

A Te csodáidat is segítek felfedezni, és nem csak táncaidban!



Fotók: Vajda János

4 megjegyzés:

  1. Úgy írsz, hogy látom magam előtt!!!
    És tudom már a titkodat is: adni akarsz és nem elvenni!!!!!!!!!!!!:-)))))))))

    VálaszTörlés
  2. Egyre büszkébb vagyok a blogodra. Nem a fotóim miatt, hiszen ezek a Tiedek, Te vagy rajtuk. Én csak a gombot nyomkodtam.

    Az írásaid miatt! Itt más töltéssel szólalsz meg, mint amit várhatnék. Ezért újra és újra meglepetés.

    VálaszTörlés